22 Jan 2017

SIMORA // Dada´s beauty

Hello loves!

Today is a rainy day. And what is the best thing about rainy days? Well, for me the best thing is the opportunity to sit in my comfortable chair, take a blanket, open my laptop, make a tea, have a nice, warm candle and write my blog. And some chill-out music with it. 

The result of this rainy day is that I have a beautiful post for you. The post about hand-made cosmetics. I wrote one post about hand-made cosmetics a few months ago and you can have a look HERE. However, you need to use translator, I didn´t write that post in English language. This post was about hand-made cosmetics which made by my friend Simonka. She is an amazingly talented woman. She makes her own products under the brand SIMORA. Everything is hand-made, she uses natural ingredients of high-good quality and she makes products which are original, cute and the results, effects are incredible. So, let´s have a look what she gave me to test for this time :-)

HER FACEBOOK PAGE IS: Handmade prírodné mydlá Simora


Ahojte kamarátičkovia!
Čo je pre Vás najlepšie na upršaných dňoch? Pre mňa osobne je to najlepšie sadnúť si na moju ako tak pohodlnú stoličku, zababúšiť sa do deky, urobiť si čajík, zapáliť voňavú sviečku, otvoriť notebook a písať blog. A veruže, dnes som takto pre Vás pripravila krásny článok.

Tento článok je o hand-made kozmetike. Ja som jeden napísala už i v minulosti a môžete sa naň mrknúť TU. Všetky produkty, ktoré som vtedy recenzovala boli, okrem toho posledného, od mojej kamarátky Simonky. Simonka je neskutočne talentované žieňa a ja som veľmi rada, že mám už po druhý krát možnosť dať vám o jej talente vedieť.

Simonka vyrába vlastnoručne robenú kozmetiku. Jej produkty nesú originálny názov SIMORA a nájdete ich na jej Facebook STRÁNKE kde je všetko krásne rozpísané a pehľadné. Simonkine produkty sú z tých najkvalitnejších ingrediencií, ktoré občas na svojej stránke i zverejní. Ja som sa do jej talentu zaľúbila už minulý rok pri prvých produktoch. Ale to, čo som dostala od nej na vyskúšanie teraz, mi doslova vyrazilo dych. Poďme sa nato teda hneď pozrieť :-)
This introductory photo shows you everything what I got from Simonka. I still cannot believe how many products I got :-)
//

Úvodná fotka Vám ukazuje, čo všetko som od Simonky dostala. Ešte i teraz sa nemôžem prestať udivovať, koľko mi toho tá dobrá dušička dala :-)

The first product is this SOAP FOR A BODY. I already had one from Simonka and it was so good. You can imagine how happy I was when I got another one. This soap is called Škorica, which means CINNAMON. You probably have no idea how big lover of cinnamon I am. Well, I am the biggest one. Cinnamon is my favourite seasoning, I use it everyday into my porridge. And this soap smells perfectly like a cinnamon.
The ingredients are: sunflower oil, coconut oil, bamboo butter, cinnamon, cinnamon silica, water and NaOH. NaOH is a sodium hydroxide, if you want to know :-)
I have to admit - this is one of the best soaps  I have ever used.
//
Prvým produktom je MYDLO NA TELO. Ja som už jedno mydlo od Simonky mala a bolo tak dobré, že som na ten pocit po umytí ešte doteraz nezabudla. A čo sa malo stať, stalo sa. Dostala som od Simonky ďalšie. A môžete si živo predstaviť, aká šťastná som bola. Mydlo sa nazýva "ŠKORICA". Vy to asi neviete, ale ja som jeden z najväčších milovníkov škorice. Škoricu musím mať skoro každý deň, som na nej jednoducho závislá. Viac-menej každý deň si dávam škoricu do mojej raňajšej ovsenej kaše, a pokým výnimočne nemám na raňajky kašu, som schopná nasypať si škoricu i na maslový chlebík alebo do kávy. A toto mydielko je, prosím pekne, úplne krásna, čistá vôňa škorice.
Ingrediencie mydla na tela ŠKORICA sú: slnečnicový olej, kokosový olej, bambucké maslo, voda, škorica, škoricová silica a NaOH. NaOH je hydroxid sodný, ak by ste chceli vedieť :-)
A ja verejne priznávam - asi najlepšie mydlo, aké som kedy mala. 

This was product with big P. This is CLEANING SOAP FOR FACE and it is especially for black spots. I used to work night-shifts in my job. Because of the night-shifts, my face was in horrible condition, I had huge, red and black spots, they hurt and what was the worst - everybody could have seen it and a lot of people were asked me what happened to my face. Yes, this was a very embarrassing  for me. Like it was my fault. It wasn´t. I couldn´t have slept after nights, I had a quite big problems from it. I am so happy that I finished with nights and I can tell you one thing - I will never do night shifts again. After I had finished working night-shifts I started to use this soap, which helped me a lot. My face needed something strong, but soft for my wounds. This soap was the thing I needed. And it wasn´t the last time I have got it. When I am back in Slovakia, I will use mostly this soap for my face.
The ingredients are: coconut oil, olive oil, sunflower oil, water, NaOH, black coal, green clay, castor oil, tea tree oil, chamomile extract, rose water. I am so thankful for this soap, it truly saved my skin.
//
Tak tento druhý podukt bol produkt s veľkým P. Toto je ČISTIACE MYDLO NA TVÁR a určené je hlavne na čierne bodky alebo na akné. Ako iste viete, ja som tu v Anglicku pracovala na nočné smeny. A vďaka týmto nočným smenám bola moja pleť v strašnom stave. Mala som zapálené vriedočky po celej tvári, hlavne na lícach, mala som čierne bodky a upchaté póry, bolestivé akné. Najhoršie bolo, že ľudia sa ma tu bez zábran pýtali, čo sa mi to porobilo s tvárou. Áno, ako by to bola moja chyba, alebo akoby som to nebodaj chcela. No nič, prežila som tieto pre mňa veľmi zahanbujúce momenty. Moja chyba to teda rozhodne nebola. Ja som po nočných nemohla vôbec spávať, niekedy som išla aj 60 hodín v kuse, medzitým som spala dokopy tri-štyri hodiny. Mala som i iné dosť vážne problémy, ale o tom niekedy inokedy. Možno. Ale raz som si povedala, že stačilo a manažérke som proste oznámila, že s nočnými končím. A poviem vám jednu vec - bolo to to najlepšie rozhodnutie aké som mohla urobiť a som šťastná, že je to za mnou. Nočné smeny už nikdy robiť nebudem, to si sľubujem. Každopádne, po týchto zničujúcich nočných som začala používať tento mydlový zázrak, ktorý mi pleť čistil, upokojoval, nedráždil a hlavne - pomáhal hojeniu. Som neskutočne vďačná za toto mydlo a už sa teším, ako ho doma budem používať. Simonka, prosím si doživotnú zásobu týchto mydielok :-)
Ingrediencie sú kokosový olej, olivový olej, slnečnicový olej, voda, NaOH, čierne uhlie, zelený íl, ricínový olej, tea tree olej, harmančekový extrát, ružová voda.

An another thing I have got is this LIP BALM. This lip balm is called Kokos a Mandľa, what means COCONUT & ALMOND. You know what? This is so interesting product. When I started using it I was confused. Why? Well, my lips were warm after I applied it on my lips. I thought something is not right. But I understood. It should be with warming effect! And now, I am loving it. I run almost every day. And it is cold outside. I used to have very dry lips after run because I felt cold and the air made my lips dry. This is not happening again. With this lip balm I feel OK, my lips are protected and warm throughout all running.
The ingredients are: home-made beeswax, jojoba wax, jojoba oil, avocado oil, olive oil, coconut oil, vitamin E.
//
Ďalšia super vecička značky SIMORA je tento BALZÁM NA PERY. Volá sa "KOKOS A MANDĽA". A viete čo? Je to neskutočne zaujímavý produkt. Keď som ho začala používať, bola som zmätená. Prečo? Pretože moje pery boli po tom, ako som ho na ne aplikovala,
pálivé a teplé. Najskôr som si myslela, že niečo nie je v poriadku. Ale potom som pochopila. To má byť s tým teplým, hrejivým efektom! A teraz ho zbožňujem. Takmer každý deň behám a ako isto viete, v zime sa pery vysušujú. Ja som pery mávala riadne vysušené, studené, odkrvené. Po tomto balzáme na pery však moje problémy zmizli. Počas celého behu sú moje pery chránené a v teplúčku.
Ingrediencie balzámu na pery Kokos a Mandĺa sú: domáci včelí vosk, jojobový vosk, jojobový olej, avokádový olej, olivový olej, kokosový olej, vitamín E.

This is a SOLID SHAMPOO. Maybe you´ve heard about it. I heard, but I have never used it before. Until now. Simonka gave me a piece to try. Well, I didn´t really know how I should have used it at first:-D But it is not so difficult. It is different, but not difficult. This shampoo is called Zelený zázrak, what means GREEN MIRACLE. This shampoo helps to reduce losing your hair, if you have this problem. It also supports growing your hair, if you feel you need more volume hair. I am happy with my hair, I think my hair are great, without any problems, but I really want to try it. This shampoo is going to be for me and Mario as well, he has got less hair as he would wish. I think he is the most beautiful anyway, but he feels upset because of it. So, we will try something new. We haven´t tried it yet, because we are finishing with our opened shampoos. I will definitely let you know later :-)
The ingredients are: Sodium Cocoryl Isethionate, Sodium Coco Sulfate, bamboo butter, burdock water, nettle pouder, glycerine, birch and nettle extracts, silk extract, rosemary silica, chamomile extract, panthenol, vitamin E.
//
Ďalším produktom je TUHÝ ŠAMPÓN. Neviem, či ste už o niečom takom počuli. Viaceré firmy ho v súčasnosti začínajú vyrábať, no ja osobne som ho doteraz nemala možnosť vyskúšať. Simonka však znovu prekvapila a jeden mi dala. Priznám sa, najprv som ani nevedela, ako ho vlastne používať. No nakoniec to zložité nebolo, iba "iné" :-) Tento šampoń sa volá "ZELENÝ ZÁZRAK" a pomáha redukovať vypadávanie vlasov (ak teda takýto problém máte). Taktiež však podporuje rast nových vlasov, čo je super ak potrebujete čo i len zväčšiť objem svojich vláskov. Ja svoje vlásky zbožňujem a sú v úplnom poriadku. Ale vyskúšať tento šampón rozhodne chcem :-D Šampón bude pre mňa, i pre Majuška, ktorý má totižto značný problém s vypadávaním vlasov ... a je z toho dosť smutný a moc nevníma moje podporné slová, že je i tak je pre mňa najkrajší na celom svete. Tak teda, ideme skúsiť niečo nové. Dôvod, prečo som ho doteraz ešte nevyskúšala je, že chcem dopoužívať svoj otvorený šampón. Určite Vám však dám ohľadom tohto šampónu ešte vedieť:-)
Ingrediencie tohého šampóna Zelený zázrak sú: Sodium Cocoryl Isethionate, Sodium Coco Sulfate, bambucké maslo, lopúchová voda, žihľavový púder, glicerín, brezový a žihľavový extrakt, hodvábový extrakt, rozmarínová silica, harmančekový extrakt, panthenol, vitemín E.

This product is a FACE MASK. The name of this mask is Maska na akné, what basically means MASK FOR ACNE. It can seem small but it is not. You really don´t have to use a lot, this "flower" was for two uses. I think, that was perfect, because it is not possible (I think) to make a big package of hand-made face mask, because of the expire date, which is usually few weeks. I was pleased with this face mask, it didn´t have a peeling effect however my face was soft and smooth. I left it on my face almost half an hour, which was a right decision. The ingredients had enough time to absorb everything good into my skin. A very good product.
The ingredients are: bamboo butter, pink clay, Ashwagandha pouder, collagen, dart extract, lavender silica, panthenol, vitamin E.
//
Ďalším produktom je MASKA NA TVÁR. Jej názov je "MASKA NA AKNÉ", a asi chápate na čo je určená :-) Toto balenie mi vydržalo na dve použitia, čo je super. Naozaj jej nebolo treba dávať na kilá. Ja si i myslím, že masky je lepšie predávať v menších baleniach. Predsa len, hand-made kozmetika má omnoho kratšiu expiračnú dobu a takto je zaručené, že produkt i miniete. Mne sa na tejto maske asi najviac páčilo, že i keď nemala pílingový efekt, moja pleť bola po jej použití hladká a jemná. Masku som si na pleti nechala niečo do pol hodiny a podľa mňa som urobila správne. Takto mali tie ingrediencie čas absorbovať do mojej pokožky všetko dobré pre moju pleť. Veľmi dobrý produkt, ešte si ho kúpim :-)
Ingrediencie masky na tvár Maska na akné sú: bambucké maslo, ťužový íl, Ashwagandha prášok, kolagén, šípkový extrakt, levandľová silica, panthenol, vitamín E.

I am sure that the product you can see this text above I will buy again. This is CONDITIONER FOR BODY. Yes, you read it right. I have never heard of it, Simonka is so original person. And the product? Ou my gosh, that was something amazing. It works as follow. You use your shower gel, shower cream, shower soap or whatever and than you use this conditioner. You don´t have to use a body lotion after it. This is full of ingredients which makes you skin smooth for hours. Really, I can promise you. I was surprised how good this product is and it is quite difficult to put it in words, since the feeling was really unique.
The ingredients are: cocoa butter, bamboo butter, coconut oil, jojoba oil, olive oil, beewax, lavwender extract, panthenol, vanilla essence, grapefruit silica.
//
Som si istá, že tento produkt sa v mojej kúpeľni ešte objaví. Toto je, prosím pekne, KONDICIONÉR NA TELO. Áno, čítate správne. Už ste o niečom takom počuli? Ja nie a príde mi to super originálne. Funguje to nasledovne. Použite sprchovací gél alebo sprchovací krém alebo sprchovacie mydlo a nato použite tento kondicionér. Na teplej a prekrvenej pokožke sa oleje a látky rozpustia a Vaša pokožka už nebude potrebovať telové mlieko. A bude hydratovaná, voňavá a jemná ešte po hodinách. Fakt, je to super super produkt. Je mi to náročné vyjadriť do slov, to si musíte naozaj zažiť. Inak, toto je akýže nápad na darček, týmto sa zavďačíte snáď každému.
Ingrediencie kondicionéra na telo: sú kakaové maslo, bambucké maslo, kokosový olej, jojobový olej, olivový olej, včelí vosk, levanduľový extrakt, panthenol, vanilková esencia, grepová silica.


This FACE CREAM was for me something like the Cleaning soap for face. This is Krém na akné, what means CREAM FOR ACNE. I don´t know how is this possible, I don´t know how Simonka could have made something so good as this cream is. This cream is greasy, but when you apply it on your face, after few minutes everything is in your face. I usually have a very dry skin , so I usually wait 1 or 2 minutes and than I apply Vaseline (But not that Vaseline which you can buy at Boots or Superdrug. This is special Vaseline from Slovakia in medicine quality. I will have a review on it next time.). After this procedure, my skin is very happy. I can say that this cream healed my wounds much better than other creams like for example cream Effaclar from La Roche Posay. So, well done Simonka, I have no words for this.
Ingredients are: rose water, camomile water, bamboo water, castor oil, jojoba oil, milk thistle oil, lemon silica, tea tree oil, olivem 1000
//

Ďalším produktom od SIMORA je KRÉM NA TVÁR, ktorý je pre mňa niečo ako Čistiacie mydlo na tvár, o ktorom ste čítali vyššie. Je to "KRÉM NA AKNÉ" a poviem Vám na rovinu, nechápem ako toto Simonka vyrobila. Ten krém je paráda neskutočná. Musím povedať, že pri nanesení vyzerá byť krásne mastný a hutný, no po chvíli pekne vsiakne do pleti. Ja ešte po minútke, dvoch používam vazelínu, ktorú si na Slovensku kupujem v Kauflande alebo v 101 drogérii. V budúcnosti budem i na tú písať recenziu, takže tam vám o nej poviem niečo viac. Kombinácia týchto dvoch produktov je pre moju pleť úžasná a len tak sa jej rozhodne nevzdám :-) Simonka je kúzelníčka, pretože tento krémik bol omnoho účinnejší na moje akné ako Effaclar od La Roché Posay. Klobúk dole, Simonka.
Ingrediencie Krému na akné sú:

ružová voda, harmančeková voda, bambucké maslo, ricínový olej, jojobový olej, ostropestrecový olej, citrónová silica, tea tree oil, olivem 1000

I try to have a good pamper evening every week. I have a bath, I do my manicure, pedicure, wash my hair and I use scrub for my body. This is a SCRUB for Simonka. This scrub is called Eukalyptus Borovica, which means EUCALYPTUS PINE. I think the thing I love about this scrub the most is that is has got so much sugar and salt inside. It peels your skin a lot. My skin is perfused a lot after using. I can see how pinky it is. I use very cold water after peeling and trust me - my cellulite is going away. It is so good. And actually, I don´t have to use a body lotion after this scrub beause it contains two oils and they make my skin smooth and hydrated.
The ingredients are: cane sugar, epson salt, almond oil, soya oil without GMO, coffee, eucalyptus silica, pine silica.
//
Snažím sa mať taký relaxačný, rozmaznávací večer každý týždeň. Dám si vaňu, urobím si manikúru, pedikúru, umyjem si vlasy a dám si riadny píling. Tento PÍLING od SIMORA, ktorý je posledným recenzovaným produktom sa nazýva "EUKALYPTUS BOROVICA". Čo milujem najviac na tomto pílingu je, koľko veľa má v sebe cukru a soli, ktoré mi robia naozaj kvalitný píling. Koža je parádne prekrvená, je krásne ružová, no neverili by ste, čo to dokáže. Ja ešte po pílingu používam studenú, ale poriadne že studenú vodu a poviem Vám jedno - už takmer nemám celulitídu. Toto je skutočne výborný produkt. A ešte jedno, po tomto pílingu nemusím už použiť telové mlieko, pretože píling obsahuje v sebe dva oleje a tie tú prácu urobia už počas pílingovania. Čo viac by som ešte od pílingu chcela? Nič :-)
Ingrediencie pílingu Eukalyptus Borovica sú: trstinový cukor, epsonská soľ, mandľový olej, sójový olej bez GMO, káva, eukalyptusová silica, borovicová silica.


























I know that it seems to you that I am only saying how marvellous and perfect is everything, but that is the truth. So what different can I do? :-) This hasn´t been paid or anything like this. I wouldn´t do it. I´ve written the truth about everything. Simonka is skillful and her products are excellent and I´m really satisfied and happy with them. Try some of them and you might be happy and satisfied as well :-)

So, at the end of the post I´m just asking you, if you try to use some hand-made cosmetics. Do you care about ingredients in cosmetic products?  Do you invest your money to high-quality cosmetics? Let me know, I am very interested :-)

I wish you a beautiful day, amazing week. See you. Serusky <3

Ja viem, že som tu všetko len chválila a natešovala sa, ale taká je aj pravda. Tieto produkty sú naozaj neuveriteľne kvalitné a nie, nič nebolo vopred dohodnuté alebo nedajbože zaplatené. Simonka je šikovná a ja som s jej produktmi naozaj tak moc spokojná. Treba skúsiť a budete šťastní i Vy :-)

Na koniec tohto článku sa Vás už len spýtam, či taktiež používate nejakú hand-made kozmetiku? Zaujímate sa o ingrediencie v produktoch? Investujete peniaze do kvalitnejšej kozmetiky?
Dajte mi vedieť, moc ma to zaujíma :-)

Prajem vám krásny deň, úžasný týždeň. Vidíme sa nabudúce. Serusky <3

No comments:

Post a Comment

Lovely comments ...