9 Jan 2017

Wish list 2017 // Dada´s diary

Hello loves!

Welcome! The year 2017 is here! How do you feel? Have you started like happy and motivated people this year? Have you started with a smile on your lips? And what about your New Year´s Eve celebration? Was it amazing, unforgettable? I hope it was. To be honest, I had the quite quiet New Year´s Eve. Why? Well, I worked until 8 p.m. and Mario until 10 p.m. However, we wanted to enjoy the last day of the year 2016. We bought some nice food, ciders for Mario, ginger beer for me and a bottle of Prosecco for both of us. We watched Mr. Bean episodes until midnight and we celebrated the New Year with a big kiss and hug. We said to ourself what we wanted to achieve in the year 2017. And then? We fell asleep. 
I can tell you one thing now. The year 2017 is going to be my year. I can feel it. I know that a lot of my dreams are going to become true. And I gonna work for it. 
I also have some wishes. And I want to remember them. At the end of the year 2017 I´m going to check it here and see what is mine.  I divided my wishes into four parts. So let´s have a look what I really really want :-)


Ahojte kamarátičkovia.

Vitajte! Rok 2017 je tu! Ako sa cítite? Začali ste tento rok ako motivovaní a šťastní ľudia? Začali ho ste s úsmevom na perách? A čo Vaša oslava Nového roka? Bola úžasná a nezabudnutaľná? Pevne verím, že áno. Ak mám byť úprimnou, ja osobne som mala tichú oslavu Nového roka. Prečo? Za prvé, pracovala som až do 20:00 h. Za druhé, Majko pracoval až do 22:00 h. Každopádne sme si chceli posledný deň v roku 2016 užiť. A tak sme si nakúpili nejaké dobré veci do bruška, cidery pre Majka, zázvorové pivo pre mňa a nejaké to Prosecco na prípitok. Celý večer/noc sme sa smiali pri Mr. Beanovi a bolo nám dobre, spokojne. Nový rok sme privítali tak, ako sa na ľudí, čo sa ľúbia patrí - veľkým bozkom a objatím. Nakoniec sme si povedali naše ciele, ktoré chceme dosiahnuť v tomto roku 2017. A čo potom? Zaspali sme. 
Ale už teraz Vám viem povedať jednu veľmi podstatnú vec. Rok 2017 bude mojím rokom. Cítim to v kostiach, cítim to v srdci. Viem, že veľa z mojich snov sa tento rok splní. A ja preto, aby sa splnili, budem usilovne pracovať.
Taktiež mám pár prianí alebo želaní. A samozrejme, že si chcem zapamätať všetky tie sny. Aké boli na začiatku roka, na začiatku novej kapitoly z knihy môjho života s názvom Rok 2017. A podľa mňa je ten najlepší nápad dať ich sem, na môj blog. Tu pekne ostanú a ja sa k nim môžem počas roka vracať a pripomínať si, čo všetko chcem mať predtým, ako rok skončí. Moje želania som rozdelila do štyroch častí. Tak sa teda poďme spolu pozrieť nato, čo tak veľmi chcem :-)
Clothes. 
We can start my wishes with the clothes. As I´ve said once or maybe more times here, clothes are really important to me. And as I´m getting older, I want to look like a woman, not like a girl. Slowly I´ve been changing my wardrobe where you can find now some basic clothes, simple materials and design, natural colours. Since I finished school, I´ve been buying more and more clothes that are comfortable, elegant, original. I have ten the most wanted pieces of clothing which you can see above this text.
The first thing is a vest. And this type of vest would be ideal.
Regarding the dress. I´ve had a dress or a skirt maybe 5 times since I arrived in England . Why? Well, I work or have a rest. If we have a time to go somewhere, I usually want to wear jeans. Our trips are all day and I am afraid that it can rain anytime. But in the year 2017 everything about this will be changed. I can´t tell you why at the moment. I am sorry but some things I need to have like a secret for a while :-)
About that winter coat or jacket. I really want a jacket like this one on the photo. However I couldn´t have found it here, in our town. I´ve already bought one coat but that is more for a spring. Actually, you will see that coat since I am preparing a haul post for you.
And the last thing from my clothes wish list are blouses. I really love blouses. I have about 4-5 of them. And they are so beautiful, I really enjoy when I can wear them. So I need another ones :-)

Oblečenie.
Želania môžeme začať vecami, resp. oblečením. Ako som tu už viackrát spomínala, oblečenie je pre mňa veľmi dôležité. Ako som staršia, nachádzam v sebe určité percento dámy, ženy, ktorá chce vyzerať reprezentatívne. Už nie som malé dievča, ktoré nosilo neónové veci. Už pár mesiacov mám chuť na niečo elegantné, príjmené, jemné. Pomaly sa mi oblečenie v mojej skrini mení. Prevyšujú veci z jednoduchých materiálov, s jednoduchými strihmi. Oblečenie, ktoré je originálne a pritom pohodlné. Mám v hlave takých desať hlavných kusov oblečenia, ktoré si chcem počas tohto roka kúpiť. Asi Vám je však jasné, že to určite nebudú jediné veci, ktoré si nakoniec kúpim :-) 
No, poďme späť k téme. Prvým kusom oblečenia, po ktorom túžim už dlhšie je vesta. A presne taká, akú môžete vidieť na obrázku vyššie. Strašne sa mi to páči. Ak takú nejakú vestu dakde uvidíte a nebude stáť 200 €, dajte mi vedieť. Ja som zatiaľ našla iba za takéto ceny.
Čo sa týka šiat. Počas tých mesiacov, čo som v Anglicku som šaty alebo i sukne mala na sebe asi 5krát. Prečo? No zväčša som v práci, kde nosím uniformu a do práce chodím v teplákoch alebo legínach, kedže pred prácou a po práci behám. Alebo som doma, oddychujem a načerpávam sily do ďalšieho pracovného dňa. Ak sa nám s Majkom podarí vybehnúť na výlet, tak ideme na celý deň. A ako iste poznáte anglické počasie -  ak idete niekam na celý deň, musíte byť pripravený na všetko. Takže to vždy v konečnom dôsledku vyhrajú nohavice. Ale ja už viem, že v roku 2017 určite sukne a šaty nosiť budem. Ako to viem? To Vám ešte povedať nemôžem. Chvíľočku si ešte musíte počkať. Mám totižto prekvapenie, ale ešte musí chvíľku ostať tajomstvom.
A čo sa týka tej huňatej bundy na fotke. Tak tú hľadám všade možne v Anglicku, ale ani jedna nebola presne taká, akú ja chcem. Už som si kúpila jeden kabátik, ale ten je skôr na jarné nosenie. Vlastne, kabátik aj uvidíte, chystám totižto pre Vás Haul článok.
A poslednou vecou sú blúzky. Ja blúzky obľubujem, dobre sa mi nosia, sú ženské a cítim sa v nich príjemne. Už mám v mojom šatníku tak zo päť blúzok, no pre mňa to ešte nie je dostatočné číslo :-)

Heart desires.
This category is huge. Huge for me, because in this pictures you can see my biggest wishes. I mean, the material wishes.
The first thing I really want is a car. We had a car, but we don´t have it anymore. When we were in Slovakia for our holiday, we had a car accident and our car died :-( Don´t worry, we were OK, just our car didn´t survive it. So, we will buy a new one this year. Or I hope we will buy :-) In the picture you can see one type of car from Skoda. I really like this car brand and I am sure that I want a car from them. And I would like to have a car like in the picture, that is Skoda Fabia, I think 2011. I don´t want a old, used car. I want a new car,  I simply don´t trust used cars :-)
The second thing is a desk. I really want a beautiful desk just for me. I am deciding for  colour, I don´t want a different colour than is my bedroom. And I don´t mean the bedroom here, in England ;-)
The third thing and the fourth thing are connected to make-up. I gonna buy some palettes from various cosmetic brands. I would like to have two or three palettes from Sleek, one from Too Faced or from Urban Decay and one from Nyx probably. And brushes from Zoeva. Do I have to comment why I need it :-D ?
The fifth thing is a new dog. At the moment, we have our dog in Slovakia with Mario´s nanny and grandpa. And we can see how are they happy with him. Šaryk has become slower, more quiet, older after we left. It has been ten moths since we gave him to Mario´s grandparents.  This year he is gonna be 15 y.o. !!! That is so amazing, but it means that he is weaker than he was before. And he is so happy with them, they are in his age category :-) We know that it could hurt him to change his place for living, again. And we can´t live without a dog, so yes - we will have a dog.
The sixth thing is something what will be probably for both me and Mario as well :-D Laptops from Apple are expensive and one will be enough for this year. The second one might come in the year 2018. But yes, I would like to have the best laptop and for me the best means Apple company.
The last two things are books. The books you can see in the photo are my favourite for the year 2016, I really recommend them. But I want to read much more thanI read the last year.

Túžby môjho srdca.
Táto kategória je obrovská. Píšem obrovská, pretože na fokte nad textom môžete vidieť moje najväčšie materiálne priania. 
Prvou vecou, ktorú veľmi chcem, je auto. My sme auto mali, no už nemáme. Počas našej dovolenky na Slovensku sme mali nepríjemnú autonehodu a naše auto umrelo :-( Nebojte, my sme boli v úplnom poriadku, no auto to bohužiaľ neprežilo. Takže hej, tento rok kúpime ďalšie auto. Alebo teda presnejšie, dúfam, že kúpime :-) Na fotke môžete vidieť auto značky Škoda, ktorá je mojou obľúbenou. Neviem, proste je to "naša", kedysi českoslovesnká značka, a tak jej verím. Auto, ktoré by som chcela je niektorá z nových Fábii. Tá na obrázku je tuším z roku 2011. A určite chcem úplne nové auto, nie kupované od niekoho, kto ho už použil. Ja v používané autá neverím :-)
Druhou vecou je písací stôl presne pre mňa. Momentálne ešte premýšľam na farbe, určite nechcem inú farbu, akou je naša spáľňa. A nemyslím tú, kde som teraz, v Anglicku ;-)
Tretiou a i štvrtou vecou sú veci, ktoré ako žena jednoduche chcem, a preto ich budem mať :-D Určite si chcem kúpiť tak dve alebo tri paletky od značky Sleek, jednu od Too Faced alebo od Urban Dacay a jednu asi od Nyx. A štetce Zoeva. Naozaj musím písať dôvod, prečo ich potrebujem? A prečo zrovna od Zoevy? 
Piatou vec je nový psík. My psíka máme. Šaryka, ktorého už asi z blogu poznáte. On momentálne býva s Majkovými starými rodičmi, ktorí ho milujú celým srdcom. Ten psík je s nimi veľmi šťastný. Šaryk sa počas doby, čo s ním niesme (10 mesiacov) stal slabším, pomalejším, starším. Dokonca už prestáva počuť. Ale čo sa aj  čudujeme, veď ten zázrak bude mať v júni 15-násť rokov!!! Neskutočne krásny vek na psíka. Ale taktiež to znamená, že Šarynko už naozaj je starý pán, ktorý potrebuje kľud, veľa odpočinku a jedno miesto na bývanie. Babka a dedko (áno, i ja ich tak volám, pretože tu sú i moji starí rodičia a ja som ich najmladšia a najkrajšia adoptívna vnučka) sú s ním nonstop, 24 hodín denne, čo pri nás nebude možné. My budeme pracovať, cestovať, sme predsa len aktívnejší. Asi Vám moje "prekvapenie" dochádza, čo :-D? A to už toto babuliatko nie je. A ďalšia znema prostredia bývania by mu naozaj mohla ublížiť. Takže hej - budeme mať ďalšieho psíka.
Šiesta vec bude asi i pre Mária, nie len pre mňa :-D Notebooky od Apple sú veľmi drahé a tak tento rok kúpime iba jeden. Druhý kúpime asi na ďalší rok. Ale kúpime :-) Pretože ja firmu Apple zbožňujem a podľa mňa je to tá najväčšia kvalita. Áno, pokojne ma volajte Jabĺčkarom :-D Mne to vlastne lichotí.
A posledné dve veci sú knihy. Rozhodne chcem počas nového roka prečítať omnoho viac kníh než som prečítala v tom predchádzajúcom. Na fotke sú moje najobľúbenejšie knihy za minulý rok. Rozhodne odporúčam, sú to fakt dobré knihy.
Traveling.
I have some travel dreams as well. This year I gonna explore England. I am not sure about Scotland, we will see. That´s the plan for the spring. We would like to visit Kraków this spring too. From the Bournemouth aiport we can be there in two hours, so why not? 
After the spring we will go for a big holiday, we deserve it. I would like to go on a cruise, mostly through the Mediterranean Sea. I am a bit afraid of deep water, so this will be about overcoming my fear as well, which I really need to overcome. And I want to. 
The next destination is Canada. This will be possible just maybe. Therefore, if we go to Canada, we want to be there for a longer time, one or two months. This is really a wish.
Yes, I want to go to Prague. I´ve been there so many times and it is still not enough for me. This wish contains also Vienna, which is my most favourite city and everytime I am there I just love it more and more. And Budapest, because once wasn´t for the last time.
And I want to travel all around my country. Around the most beautiful country in the whole world. Around Slovakia. We have millions of beautiful places. And I want to go everywhere, to every town, to climb every hill or mountain (OK, maybe not every mountain and peak, they are pretty high :-D), to see every river, to feel the atmosphere of every place in our Heart of Europe. 

Cestovanie. 
Samozrejme, že mám i cestovateľské sny. Tento rok budem cestovať po Anglicku. Nie som si úplne istá Škótskom, to sa ešte uvidí. Taktiež by sme radi navštívili Kraków túto jar. Z letiska v Bournemouth lieta priama linka do Krakówa, takže tam môžme za dve hodiny byť. Tak prečo nie?
Ako sa nám skončí jar, tak chceme ísť na takú väčšiu dovolenku, ktorú si určite zaslúžime. Chcela by som sa plaviť na lodi a ideálne by bolo, keby tá loď išla po Stredozemnom mori s zástavkami v rôznych prístavoch a krásnych mestách. Neviem, či viete, ale ja sa strašne bojím hlbokej vody. Takže, toto rozhodne potrebujem. Pretože ja chcem svoje strachy prekonávať. A prečo nezačať jedným z najväčších? 
Veľkou destináciou je Kanada. Toto bude iba možno možné. Pretože, ak pôjdeme do Kanady, pôjdeme tam na dlhšie obdobie, tak na mesiac, dva. Takže toto zatiaľ zostáva takým vzdialeným prianím.
Áno, chcem ísť do Prahy. Bola som tam niekoľkokrát a nikdy mi asi nebude dosť. Ja to mesto ľúbim. Toto želanie taktiež obsahuje moju milovanú Viedeň, ktorá je mojím najobľúbenejším mestom na svete a vždy keď som tam, tak to mesto ešte viac milujem. A Budapešť, pretože teraz v novembri mi určite nebolo dosť. Nádherné mesto, ktoré si odo mňa zaslúži ešte veľa pozornosti.
A najviac zo všetkého chcem cestovať po našej krajine. Po najkrajšej krajine na svete. Po Slovensku. Chcem navštíviť každé jedno mesto, zdolať každý kopec či vrch (s tým vrchom ma neberte vážne, Gerlach nedám tak skoro :-D), vidieť každú rieku, prejsť sa každým lesom, byť v každej jaskyni, cítiť atmosféru každého jedného miesta v našom Srdci Európy.
And the most important wishes for this year are not material. Every wish or dream that I have written here can be possible just if I do this four things.
The first - START SMILING MORE. This is so important for me. Because in every my smile there is my mum. I have her smile so it is just one way how to be with her for the all time. I really need to smile. That´s the way how I can know that she will be here forever. And I also know, that my smile will give you energy, will give you the feeling that you need to smile as well. And then you will smile on somebody else and that´s the way how we can try to make smile on everybody :-) :-) :-) #smilemore
The second is the most difficult part for me. GET RID OF ALL THE NEGATIVITY IN MY LIFE. I know that this is possible. I have already started , so I just need to continue. And I will be. Or I am. Because just one person can stope me from everything I want - and that person is me. And I need to prove to myself that I can do everything. Actually, you can do it as well! Stop thinking about negative things, stop thinking about things you can´t or you don´t want to change. Let it go. Be happy with yourself. Do everything becuase you want to do it. And then - continue. 
The last year I started to work on MY DREAM JOB. And I am still working on it. That´s the thing why I am here. To improve my language skills, to be able to work where I want to work. And I can tell you - it is closer than you or I can realize. <3
And the last thing is just the result of every action in my life. In my thinking. In my attitude to my life. I decided to be happy. Well, I am happy. I just need to learn how to know it without thinking. I know that I am one of the happiest people in the world. But, I gonna BE the happiest person in whole world. In the whole universe. Sometimes, I am the happiest. And then, in few hours, the next day, the next week, something happens and I become upset. And I don´t want to be upset or mad or angry anymore. Never again. This is the GREATEST WISH. Not just for this year, but for my whole life!

A tými najdôležitejšími želaniami sa stávajú želania, ktoré nie sú materiálne. Každé jedno želanie, každý jeden sen, ktorý som vyššie napísali môže byť splnený jedine, ak dodržím tieto želania, tieto štyri veci, ktoré mi dokážu, že dokonale šťastný život môže byť môj.
Prvou vecou, ktorá je tak moc dôležitá pre mňa osobne. USMIEVAŤ SA VIAC. Pretože každý môj úsmev je moja mamina. Pretože to je to, čo som po nej zdedila. Jej úsmev je stále tu, na mojich perách. Toto je cesta, ktorou tu ona môže byť už navždy. Tým, že sa usmejem. A taktiež viem, že tým že sa ja usmejem na Vás, vy sa usmejete na niekoho iného a takto to môže ísť ďalej a my všetci môžeme dopomôcť tomuto svetu byť usmievavejším miestom. :-) :-) :-) #smilemore
Druhá časť je pre mňa tou najťažšou. ODSTRÁNIŤ ZO SVOJHO ŽIVOTA VŠETKU NEGATIVITU. Viem, že je to možné. Ja už som začala, pracujem na tom a áno, je to ťažké. Hlavne, ak ste sa nikdy o toto v minulosti nesnažili. A tak v tom idem pokračovať. Vlastne už pokračujem. A i budem. A viac. Pretože je iba jedna osoba, ktorá ma brzdí v živote, aký chcem. Tou osobou som ja sama. A to je to, čo sama sebe musím dokázať. Že ja som silná, že ja to dokážem, že môžem mať všetko na svete. Lásku, šťastie, zdravie, úspech. Všetko to záleží iba na mne. A vlastne, viete o tom, že i Vy to môžete dokázať sami sebe? Poďte do toho. Buďte tými najšťastnejšími ľudmi sveta! Prestante rozmýšľať nad vecami, ktoré nemôžete zmeniť, prestanťe premyšľať nad vecami, ktoré nechcete zmeniť, ktorými sa len brzdíte. Nachajte to tak, neriešte to. Budťe šťastní pre seba, buďte šťastní, pretože šťastní byť môžete. Robte všetko preto, pretože to chcete. A čo potom? Potom - pokračujte.
Minulý rok som si postupne začala uvedomovať, akou prácou sa chcem živiť. To bol i dôvod prísťsem, do Anglicka. Zdokonaliť sa v anglickom jazyku a byť schopná pracovať tam, kde aj chcem. A verte či neverte, je to bližšie a bližšie. Čoskoro sa tento sen určite splní. <3
A tou poslednou vecou je vlastne výsledok všetkých aktivít môjho života. V mojom myslení. V mojom prístupe k životu. Rozhodla som sa byť šťastnou. Teda, ja som šťastnou. Iba sa musím naučiť ako to vedieť, ako to cítiť bez myslenia nato, že som šťastná. Ja viem, že som jednou z najšťastnejších ľudí na svete. Ale, ja budem TOU najšťastnejšou osobou na planéte. V celom vesmíre. Niekedy sa takou i cítim. A potom, po pár hodinách, po pár dňoch, v ďalšom týždni, sa niečo stane a ja som znovu smutná. A ja už nechcem byť smutná alebo nahnevaná. Nikdy v živote. Toto je to NAJOBROVSKEJŠIE PRIANIE. Nie iba pre tento rok, ale po zvyšok svojho života!


Thank you that you read my another post. See you here next time.
Have a beautiful day, have an amazing week. Serusky <3

Ďakujem, že ste si prečítali môj ďalší článok.  Vidíme sa tu nabudúce.
Majte krásny deň, majte úžasný týždeň. Serusky <3

2 comments:

  1. jej krásne si to napísala, treba mať aj materiálne túžby, ja by som chcela cestovať veľmi, k Prahe mám asi taky vzťah ako ty k Vidni :)) a som si povedala že každý rok pojdem do Prahy, zatim mi to posledných 5 rokov vychádza :) a tento rok plánujeme tiež,
    Prajem Ti krásny nový rok a aby sa ti postupne splnili všetky tieto priania :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deniska, ja sa snažím si tú Tvoju profilovú fotku na Tvojom Google profile otvoriť a nejde mi. Ale však si ty tá Deniska, ktorá bola mojou spolužiačkou, keď sme boli ešte malé slečny :-) :-)
      Každopádne, ďakujem za krásny koment! 💗 Cestovanie je úžasná vec a rozhodne s ňou neprestaň. A Praha je veľmi výnimočné mesto, určite patrí do mojej TOP 5-ky. A nech Ti tento rok teda Praha vyjde znovu a nech je Ti tam krásne. Ale veď to inak ani v Prahe nejde ;-)
      Ďakujem Ti i za blahoželanie a Tebe nech sa taktiež splní každé prianie. Stačil len veriť a ísť si za svojím snom.
      Maj krásny deň, maj nádherný týždeň, maj úžasný život 💗 D.

      Delete

Lovely comments ...