24 Jul 2016

Daily pictures V. // Dada's diary

Hello loves!

How are you? I know that I am late with my new post. But! I have a reason why I am late. Finally, I have been working. So I am happy even though my new job is very hard and difficult. But it is an important job, so I know that I am doing right things. I´m working the maximum and I´m trying to be with Mario as much as possible. He has a job as well. And we usually work in different time. Time when we are together is very precious for us now. 

And I´m trying to work on my body too. For me sport is more and more important every day. It was really good, without problem. However since I got the job, I´ve been usually too tired to do my exercises everyday. So now I do sports every second day. Firstly, my running (4-5km), secondly workout for my muscles and finally exercises for streching my muscles. But I feel well because in my job I usually walk several kilometres and I have little workout either. My sport routine lasts about an hour.

Today I have an another "Daily pictures" post for you. Now the post is about food, meals, sweets. Photos are with food that we eat from time to time.

Please, let me know if you love sports and what kind of sports do you like. And let me also know if you would like to read about my new job. :-)

Have a beautiful day, have a beatiful life. Serusky <3


Ahojte kamarátičkovia!

Ako sa máte? Ja viem, trošku meškám s novým článkom. Ale! Mám nato dôvod. A to ten, že som konečne začala v Anglicku pracovať. Takže paráda. Mám novú prácu, ktorá je síce náročná či už psychicky alebo fyzicky. No mňa tá moja nová práca baví, je pre mňa dôležitá a cítim, že som sa znovu posunula ďalej.

Druhá dôvod meškania je, že som dosť unavená. V práci idem na maximum, po práci sa snažím byť s Majkom alebo sa snažím zdokonaľovať v športovaní. Chcela by som behávať každý deň, čo mi od chvíle, odkedy robím, nejde úplne dodržiavať. Kedže v práci nabehám kilometre, a to s tým, že tam i poposilňujem :-D. Ale dodržiavam to odhadom každý druhý deň. Momentálne behávam tak 4-5 kilometrov, ale celkovú dĺžku sa snažím každým dňom prekonávať. Behám s výškovým prevýšením, čiže strmé 300 metrové kopce a schody sú mojim pravidlom. A veruže je to iné behanie než také po rovinke :-D. A mám aj svoje cvičenia na svaly a ďalšie cvičenia na preťahovanie tela. Moja cvičebná rutina mi zaberie cca jednu hodiny.

Dnes mám pre Vás ďalší článok zo série "Daily pictures". Ten aktuálny bude hlavne o jedle. Sú to skôr také občasné (aj nezdravšie) chuťovky, nič čo by sme tu jedli dennodenne.
Prepečený toast, arašidové maslo, jahody, jablkový džús a banániky <3
//
Baked toast, peanut butter, strawberries, apple juice and bananas <3

Ešte keď sme bývali u našej hostiteľskej rodiny, dostali sme raz takúto tortičku. Bola čokoládová a chutila nám. No mne po nej bolo ťažko a vyhádzala sa mi pleť. A tým som si len utvrdila, že mne už takéto jedlá nechýbajú a naďalej sa im budeme snažiť i s Majkom vyhýbať.
//
When we lived with our host family, one time they gave us this chocolate cake. It was really good but I felt very bad and full after eating it. My face got worse than it had been before this cake. And I realized once again that I  don´t miss these types of food which are full of sugar and chemicals. 

Taktiež ešte zo školských dní. Prestávka.
//
This photo is from my school days as well. Break time.

Veľa študentov si dávalo od spolužiakov podpísať britské vlajky na pamiatku. Tu je jedna z našich správ na druhú stranu sveta.
//
A lot of our schoolmates wanted to sing from previous classmates the British flag like a memory. So here is one of our message on the other side of the world. 

Áno, káva <3
//
Yes, coffee <3

A znovu, tentokrát ľadová <3
//
And another one, ice coffee <3

Džemový toast. Len škoda, že mne tu tie toasty moc nechutia :-/
//
Jam toast. What a pity that I don´t like toast bread a lot :-/

Konečne som skúsila bájne Churros a bola to veľká dobrota! Určite doma vyskúšam nejakú zdravšiu verziu.
// 
First time when I tried Churros and it was great! I will do it at home but probably a healthier version.

Začínam byť zúfalá. Keď sme sem išli, vedela som, že moje varenie a vypekanie sú na veľmi dlhú dobu ukončené. Určite chápete, že sa mi nechce kupovať komplet kuchynskú výbavu na pár mesiacov. Veruže nechce. A tak žiadna domáca zmrzlina. Iba kupovaná. My totižto nevieme bez zmrzliny žiť.
//
I am getting a little bit desperate. After we arrived in England, I knew that it is over with my cooking and baking. I haven´t wanted to buy everything for kitchen. No, I really don´t want. So now we have to buy ice-creams, I can´t do home-made ice-creams. And we really love ice-cream. 

Milujem morské potvorky. A po novom i Majuško.
//
I love sea food. And from now Mario either.

A tu to je - moje aktuálne najobľúbenejšie jedlo. Sushi. Toto je taká dobrota, že to nedokážem popísať. Mňam!
//
And here is it - my favourite meal. This is so good food that I can´t describe it. Yammy!

Jeden z posledných dní u našej hosťovskej rodiny sme sa s mojou láskou rozhodli urobiť ešte jedno slovenské jedlo. Alebo česko-slovenské :-). Nemusím Vás nechať hádať, však nie? Správne si myslíte, že sú to zemiakové placky. Reakcia hosťovskej rodiny bola, že sú dobré. No, podľa mňa a Mária boli neskutočne najlepšie úžasné.
//
One of the last days in the host family we decided to prepare another Slovakian or Czecho-slovakian food - zemiakové placky. It was really delisious, another favourite meal for me :-)

A  sme na konci dnešného článku. Dajte mi prosím v komentároch vedieť, či športujete a aké sú Vaše obľúbené druhy športov. 

A chceli by ste si prečítať, čo je náplňou mojej novej práce? O čom to celé je?

Majte krásny deň, majte krásny život. Serusky <3

2 comments:

Lovely comments ...